De Triumph oldtimer

3 Minuten Gepost op:


De Triumph oldtimer

Een Triumph oldtimer is een auto die geschikt is voor mannen en vrouwen die graag hun handen uit de mouwen steken, hun gereedschapskist openmaken en zelf aan de motor van de auto werken.

Een korte geschiedenis van de Triumph.

De meeste Triumph oldtimers zijn sportwagens. De eerste Triumph sportwagens werden gebouwd omdat de leiding van het bedrijf vond dat ze een sportwagen nodig hadden om te kunnen concurreren met het iconische merk Morgan. De eerste sportwagen was niet succesvol. Uit het falen ervan werden lessen getrokken en ontkiemden ideeën om een nieuwe sportwagen te bouwen op een nieuw frame. De wagen werd ook voorzien van een betere vering, betere remmen en vooral een betere motor. Deze auto, de TR2 werd gebouwd in 1953 en vormde de basis voor de TR-serie. De TR6 is ondertussen een van de meest gegeerde Triumph oldtimers.

Waar moet u op letten bij de aankoop van een Triumph oldtimer.

Het eerste waar u moet aan denken als u een Triumph oldtimer koopt is dat de auto minstens vier decennia oud is. Dat wil zeggen dat deze auto's uit een periode komen waarin ze nog niet behandeld werden tegen roest. De motor, versnellingsbak en de transmissie zijn allemaal zeken die normaal gesproken relatief gemakkelijk gerepareerd kunnen worden. Te veel roest aan het chassis van een Triumph oldtimer kan betekenen dat u genoodzaakt bent om het volledig te herbouwen. Dit is tijdrovend en duur. Daarom moet u proberen een Triumph oldtimer te kopen waar weinig roest op zit en dus niet zo'n grote operatie nodig heeft, tenzij u de uitdaging wilt aanpakken. De laatste in de reeks, de Triumph TR6, werd in een Brits automagazine beschreven als de meest mannelijke sportwagen ooit. Er werd geschreven da het zelfs de laatste sportwagen zou kunnen genoemd worden. Ongetwijfeld kan dit voor u al een reden zijn om te overwegen er een te kopen. Het is een auto voor iemand die graag rijdt en zich als eigenaar wil inzetten voor het onderhoud van de carrosserie en de mechanica.

Wees kieskeurig bij de aankoop.

Als u van plan bent een Triumph oldtimer te kopen, wees voorzichtig, wees opmerkzaam, en vooral, wees kieskeurig. Daarom geven we u enkele tips zodat u weet waar u vooral op moet letten bij de aanschaf:

  • Roest zit normaal onder de verf en manifesteert zich meestal in de vorm van kleine bubbels. Controleer vooral rond de koplampen. Vuil en modder kunnen in deze omgeving vastraken en voor corrosie zorgen.
  • Roestbelletjes aan de bovenkant van het achterdek betekenen meestal dat u de auto verder moet onderzoeken op roest. 
  • Controleer of de deuren goed openen en sluiten.
  • Kijk na of een lekkende batterij de beschermende verf aan de binnenkant van de motorkap niet beschadigd heeft.

Als u uiteindelijk besloten heeft om een Triumph oldtimer aan te schaffen, die nog in redelijke goede staat is, zult u vrij snel kunnen genieten van een Britse klassieker die er prachtig uitziet en waarschijnlijk de laatste echte sportwagen van Groot-Brittannië genoemd mag worden.

Voor meer informatie spreek met Autobedrijf Timmer.Tags:
506 Woorden

Over ons

Rick's Autodealers blog Hé! Mijn naam is Rick en ik werk als autodealer in het midden van het land. Voor mij een perfecte locatie en het perfecte beroep, want hierdoor kom ik in contact met mensen uit vrijwel het hele land die op zoek zijn naar een mooie, nieuwe auto voor een leuke prijs. Doordat ik al een aantal jaartjes meeloop in deze business, kun je wel stellen dat ik alle ins en outs in de autobranche wel ken. Op mijn blog neem ik je graag mee naar de beste tips en belangrijke informatie voor wanneer je op zoek bent naar echt goede autodealers! Zo voorkom je verkooptrucjes en louche handelaars! Veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

De Triumph oldtimer
9 november 2017
Een verhuisbus huren
17 oktober 2017