Voordelig een occasion kopen: ideeën & adviezen

3 Minuten Gepost op:


Voordelig een occasion kopen: ideeën & adviezen

Een nieuwe auto kopen is iets wat veel automobilisten zich niet kunnen veroorloven. Zeker als je jong bent en beginnend bestuurder, of als je een goot gezin hebt, is het dagelijks leven al duur genoeg. Een nieuwe auto kopen is dan niet haalbaar. Om deze reden kiest de meerderheid van mensen die op zoek is naar een andere auto voor een voordelige occasion kopen om in te rijden. Een goedkope occasion ofwel een gebruikte auto aanschaffen heeft, naast de relatief voordelige prijs die je betaalt, nog meer moois te bieden. Wat is er nog meer profijtelijk aan een occasion kopen als autorijder? En welke ideeën en adviezen zijn nuttig als je op zoek bent naar een betaalbare occasion van goede kwaliteit?

Dit is wat een voordelige occasion kopen een verstandige keuze maakt

Wie besluit om een voordelige occasion te kopen, kiest verstandig. Occasion ofwel tweedehands auto's hebben in de eerste plaats het voordeel dat de keuze aan deze autovarianten enorm is. De tweedehands automarkt is een stuk gevarieerder en groter dan het aanbod nieuwe auto's. Er valt dus enorm veel te kiezen uit automerken en autotypes. Of je nu gaat voor een sedan, een hatchback, een cabrio met uitschuifbaar dak of op zoek bent naar een stationwagon: de kans is bijna 100 procent dat je jouw favoriete gebruikte auto gaat vinden.
Financieel aantrekkelijk aan occasion is de tweede pre om te kiezen voor deze autovariant. Nieuwe auto's worden tijdens hun eerste gebruiksjaren aanzienlijk minder waard, doordat het jaarlijkse afschrijvingsbedrag na oplevering hoog is. Koop je daarentegen een tweedehands voertuig, dan zijn die afschrijvingskosten al doorberekend in de prijs en ben je veel voordeliger uit als autokoper.
Een ander fijn kenmerk van occasions is de korte levertijd. Bij aankoop van een nieuwe auto moet deze vaak nog rijklaar gemaakt worden, of heb je als koper te maken met een invoertijd en levertijd. En dat is vervelend, want als je een andere auto wilt kopen doe je dat doorgaans omdat je er zo snel mogelijk in wilt rijden. Bijvoorbeeld omdat je huidige auto defect is of total loss. Bij goede autoleverancier die occasions in hun assortiment hebben, kun je direct over de aangekochte tweedehands auto beschikken.

Ideeën & adviezen tijdens de oriëntatiefase

Ga je je binnenkort oriënteren op een occasion? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Maak sowieso gebruik van een erkende garage of autodealer, bijvoorbeeld met een BOVAG keurmerk. Zorg verder dat je goed in je hoofd hebt wat een fatsoenlijke prijs is en waar je op wilt letten bij aankoop. Denk hierbij aan kilometerstand, de technische staat van de auto en het rijcomfort. Succes alvast!

Wilt u graag meer informatie? Ga naar de website van Autobedrijf Timmer.Tags:
449 Woorden

Over ons

Rick's Autodealers blog Hé! Mijn naam is Rick en ik werk als autodealer in het midden van het land. Voor mij een perfecte locatie en het perfecte beroep, want hierdoor kom ik in contact met mensen uit vrijwel het hele land die op zoek zijn naar een mooie, nieuwe auto voor een leuke prijs. Doordat ik al een aantal jaartjes meeloop in deze business, kun je wel stellen dat ik alle ins en outs in de autobranche wel ken. Op mijn blog neem ik je graag mee naar de beste tips en belangrijke informatie voor wanneer je op zoek bent naar echt goede autodealers! Zo voorkom je verkooptrucjes en louche handelaars! Veel leesplezier!

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

De Triumph oldtimer
9 november 2017
Een verhuisbus huren
17 oktober 2017